Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj v hasičské zbrojnici

LITOMĚŘICE – Ukradl helmy a motorovou naftu a další info…  

Zloděj v hasičské zbrojnici
Na začátku pracovního týdne se do požární zbrojnice v Třebívlicích vloupal zloděj. Zničil zámek na vchodových dveřích a vnikl do vnitřku objektu. Odnesl si dvě hasičské helmy, jeden rozdělovač a padesát litrů motorové nafty. Krádeží vloupáním způsobil škodu téměř 14 000 Kč.

Z kůlny zmizela tři kolečka
Když v pondělí, po delší době, zavítal do chatové oblasti v Roudnici nad Labem 82letý senior, okamžitě zjistil, že mu na pozemku řádil zloděj. Lapka překonal oplocení a násilím odstranil visací zámky na dveřích od sklepa a kůlny. Poté odtud ukradl věci v hodnotě 6 000 Kč. Senior postrádá tři stavební kolečka, hliníkový žebřík a dva pozinkované sudy.  Dosud neznámý pachatel čelí podezření z trestného činu krádeže a policie po něm zahájila pátrání.
 

Šperky zlaté nebyly
Podvést se nechal falešným prodavačem šperků mladík z Jihlavy. Neznámý muž ho zastavil u dálničního sjezdu u obce Siřejovice. Pak ho požádal o peníze, za které mu svěřil do zástavy zlaté šperky. Mladík lest neprokoukl a muži předal 20 000 Kč. Když si nechal poté zjistit u odborníka v klenotnictví hodnotu „zlatých“ šperků, nestačil se divit. Nejednalo se totiž o žádné klenoty, ale o téměř bezcennou bižutérii. Došlo mu, že se nechal podvést a svou důvěřivostí přišel o peníze. Neznámý pachatel čelí podezření z trestného činu podvodu. Podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 

Děti do školy neposílali
Z ohrožování mravní výchovy byli obviněni rodiče dětí z Třebívlic. Několik měsíců nedohlíželi na jejich školní docházku, neomlouvali jim zameškané hodiny a nedbali na jejich osobní hygienu. Každé ze tří dětí má ve škole neomluveno kolem 200 zameškaných vyučovacích hodin. Před několika dny si převzali 27letá žena a 30letý muž obvinění z trestného činu ohrožování mravní výchovy. Podle trestního zákoníku jim hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

por. Ing. Alena Romová
27. 4. 2010
 

vytisknout  e-mailem