Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj v Benešově odcizil z dodávkového vozidla balík. Když ale zjistil, že jsou v něm jen knihy, zahodil ho a z místa utekl

BENEŠOVSKO – Přesto mu nyní za trestný čin krádeže hrozí až dva roky odnětí svobody. 

Událost se stala ve čtvrtek 14. září krátce po půl jedenácté dopoledne v benešovské Tyršově ulici. Policii dosud neznámý pachatel tady využil nepozornosti řidiče dodávkového vozidla tovární značky Ford Transit, ze kterého mu v nestřežené chvíli odcizil větší balík. S tím poté utekl do přilehlé pasáže, kde jej rozbalil. Když ale zjistil, že uvnitř jsou jen knihy, zahodil ho do křoví a vrátil se zpět na ulici, kterou odešel dolů, směrem k náměstí. Tímto jednáním způsobil škodu ve výši bezmála jedenáct tisíc korun.

To, že jeden z balíků chybí, zjistil řidič až ve chvíli, kdy jej měl doručit na konkrétní adresu. A protože si ověřil, že jej skutečně naložil, pojal podezření na zloděje. Balík se nakonec přece jen objevil. Po několika dnech jej ve křoví náhodně nalezla jistá žena, která na nález upozornila. Zásilka však byla poškozena, část knih v ní chybělo. Při pátrání po případném pachateli krádeže pak významně pomohli městští strážníci Benešov, na které se mladý řidič obrátil s prosbou o pomoc. Ti zjistili, že celý incident velmi zdařile zachytily kamery městského kamerového systému, který byl v Benešově ve zcela nedávné době rozšířen a inovován. Je na něm jasně vidět, jak si neznámý muž balík z místa hbitě odnáší a následně, už bez balíku, odchází ulicí neznámo kam. Přesto, že se zásilky po chvíli obratem zbavil, trestný čin krádeže dokonal a je za něj trestně odpovědný. Proto mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až dva roky odnětí svobody.

Případem se v současné době zabývají policisté obvodního oddělení Benešov, kterým jej mladý řidič oznámil s více než týdenním odstupem. Přesto začali po pachateli intenzivně pátrat. Prozatím jsou ale bezúspěšní, proto se obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Pátrají po muži středního věku, který měl na sobě v době činu tmavé volnočasové oblečení, pravděpodobně tepláky a mikinu. Přes hlavu měl nasazenu kapuci a na zádech nesl tmavý batoh. Na nohou měl tmavou sportovní obuv. Jakékoliv poznatky k tomuto neznámému muži, popřípadě k okolnostem tohoto činu přivítají policisté kdykoliv buď osobně na policejní služebně, také na tel. čísle: 974 871 700, anebo přímo na lince tísňového volání 158. Za pomoc a spolupráci děkujeme.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
5. října 2017

Odkazy do noveho okna

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem