Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj umí využít nepozornosti

KLADENSKO - Buďte obezřetní a mějte své věci vždy pod dohledem. 

Kladenská policie upozorňuje občany, aby byli obezřetní a dávali si pozor na své věci a především na osobní zavazadla, peněženky, mobilní telefony, doklady, notebooky, tablety, platební karty a vyšší finanční obnosy a další cenné věci. K větší části krádeží při sobě dochází nepozorností občanů, kteří nevěnují svým věcem pozornost a mnohdy je ponechávají bez dohledu. Zloděj umí využít tohoto okamžiku ve svůj prospěch. Ponechané věci nebo dostatečně nezajištěné jsou pro pachatele velkým lákadlem a snadnou kořistí.

Kladenští policisté nyní prošetřují dva případy krádeží peněženky a finanční hotovosti, které byly na policejní služebny oznámeny poškozenými osobami.

K prvnímu případu došlo v úterý 20. září 2016 krátce po poledni v Kladně na Poštovním náměstí. Neznámý pachatel odcizil poškozenému osmdesáti tříletému seniorovi z Kladna pouzdro na doklady z tašky, kterou měl v ruce. Zloděj si tímto protiprávním způsobem přisvojil ve svůj prospěch finanční hotovost ve výši 11 500,-Kč.

Téhož dne před dvacátou hodinou v baru v Ocelárenské ulici v Kladně byla odcizena volně odložená kožená peněženka, která byla ponechána na barovém pultu. Obsahem peněženky byly doklady, platební karta a finanční hotovost. Odcizením peněženky vznikla poškozenému třiceti devítiletému muži z Prahy škoda v hodnotě 16 000,-Kč.

Kladenští policisté prošetřují oba případy jako trestný čin krádež a po podezřelých pachatelích pátrají. V druhém případě je pachatel podezřelý i z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková zpráva

P ČR  Kladno

21. září 2016

vytisknout  e-mailem