Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděj ukradl nejprve klíče od bytu, poté úspory

ZLÍNSKO: Seniorka přišla o 130 000 korun. 

O tom, že zloději nemají zábrany, vědí zlínští policisté své. Ani tento případ není výjimkou. Žena přišla při práci na zahradě nejprve o klíče od bytu a občanský průkaz, a než se dostala domů s náhradními klíči, zmizely jí z bytu úspory.

Třiasedmdesátiletá žena ze Zlína odjela v pátek brzy ráno ze svého bytu na chatu v jiné části Zlína. Chatu odemkla a svazek klíčů nechala v zámku otevřených dveří. Asi dvě hodiny pracovala na zahrádce u chaty. Když se do chaty vrátila, zjistila, že v zámku chybí svazek klíčů, na němž měla i klíče od bytu. Prohledala pro jistotu i kabelku a zjistila, že jí odsud zmizel pouze občanský průkaz. S náhradními klíči od bytu se asi po třech hodinách vrátila domů. Na první pohled bylo všechno v pořádku. Ale když se podívala do skříně, uviděla nejprve neuspořádané věci a poté zjistila, že jí ze tří obálek, v nichž měla uložené peníze, zmizelo celkem 114 tisíc korun a 600 euro. Neváhala a celou událost oznámila na policii.

Zlínští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

10. září 2018, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem