Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj ukradl kola za osmdesát tisíc

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Nevšimli jste si podezřelé osoby či osob? 

Policisté se zabývají krádeží čtyř kol, která byla odcizena pravděpodobně v nočních hodinách ze 20. na 21. dubna v Mníšku pod Brdy, a to z více míst. Celková škoda, jak na odcizení, tak na poškození, byla vyčíslena na více než osmdesát tisíc korun.

Dle provedeného šetření měl neznámý pachatel po překonání oplocení vniknout na pozemek domu v ulici Dobříšská, odkud z uzamčeného zahradního domku odcizil dvě pánská jízdní kola značky Scott černé barvy se žlutozelenými prvky a značky Müsing černé barvy s bílým sedlem a bílými vidlicemi. Poté přešel do ulice V Edenu, kde také překonal oplocení pozemku a posléze vypáčil dveře zahradního domku, z něhož odcizil černé pánské kolo Ravo. O kus dál ve stejné ulici vnikl na pozemek neuzamčenou brankou, kde z nezajištěného zahradního domku odcizil dětské elektrokolo značky Raymon bílo-modro-oranžové barvy.

V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli za trestné činy krádež a porušování domovní svobody trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

Několik rad, jak si kolo bezpečně zajistit a předejít tak krádežím:

  • při odstavení jízdního kola na ulici použijte vždy bezpečnostní zámek a snažte se kolo připoutat k pevnému bodu (bezpečnostní stojan, zábradlí, sloup)
  • pokud ukládáte jízdní kolo do společných prostor domu, dbejte na uzavírání vstupních dveří do objektu, ale i do společných prostor, kde jsou kola uskladněna a i zde využijte bezpečnostní stojan nebo systém
  • zabezpečení jízdního kola pomocí zabezpečovacího systému je třeba využít i při ukládání kola do sklepní kóje a na balkony
  • ani odstavená jízdní kola na vlastním pozemku neponechávejte volně odložená, i zde je nutno svá jízdní kola ochraňovat, a to opět využitím bezpečnostního systému anebo uložením do přilehlých prostor pod bezpečnostním zámkem.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
23. dubna 2021

vytisknout  e-mailem