Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj šel pro zeleninu

Trestná činnost a dopravní nehodovost v severních Čechách 

Vloupání do prodejny v Mostě

    Pro vitamíny se v noci z úterý na středu vydal neznámý poberta. Poškodil vstupní dveře prodejny zeleniny v Mostě, ale do obchodu se mu vniknout nepodařilo. Při pokusu o vloupání přesto způsobil škodu 15 tisíc korun. Případ šetří policisté jako poškozování cizí věci a pokus krádeže.

Vloupání do chaty na Litoměřicku

     Do chaty v Siřejovicích na Litoměřicku se v pondělí večer vydal zatím neznámý pachatel. Do chaty vnikl střechou, ale protože byl vyrušen alarmem, nic neodcizil a utekl. Poškozením však způsobil škodu 2 tisíce korun. Bude-li pachatel dopaden, čeká ho obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

Krádež litiny v Teplicích

     Krádež litinových přírub, k níž došlo v polovině září na stavbě kruhového objezdu v Teplicích, objasnili tepličtí policisté. Ve zkráceném přípravném řízení se bude z trestného činu krádeže zpovídat 41letý muž z Teplicka, který 35 litinových přírub v hodnotě téměř 120 tisíc korun odcizil z areálu staveniště.

Vloupání do bytu na Ústecku

     Z krádeže a porušování domovní svobody podezírají ústečtí policisté dva mladíky ve věku 20 a 26 let. V úterý v noci je zadržela policejní hlídka poté, co vnikli do jednoho bytu ve Vaňově na Ústecku. Byt prohledali, ale nic neodcizili. Poškozením vznikla škoda asi dva tisíce korun.

Dopravní nehoda pod vlivem alkoholu

     V úterý po 22. hodině došlo v Jílovém na Děčínsku k dopravní nehodě, při níž sehrál svou roli alkohol. Řidič vozu Ford Transit vjel mimo vozovku, kde narazil do zaparkovaného automobilu Renault. Ten byl odhozen na oplocení domu a došlo k poškození plotu. Celková škoda byla odhadnuta na 255 tisíc korun. Při orientační dechové zkoušce policisté 35letému řidiči naměřili hodnotu 2 promile alkoholu v dechu a muž požití alkoholu přiznal. Nyní se bude zpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dopravní nehodovost


     V úterý vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 55 dopravních nehod a havárií. Jeden člověk byl usmrcen na Liberecku. Nikdo nebyl těžce zraněn, lehké zranění utrpělo 6 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 2 561 000 korun.
    

     Nejčastějšími příčinami dopravních nehod byly nesprávný způsob jízdy a nedání přednosti v jízdě, a to ve 13 případech. V 9 případech byla příčinou nehody nepřiměřená rychlost. Pod vlivem alkoholu byli 2 viníci dopravních nehod.
    

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 5, DC – 6, CV - 3, JN - 5, LB – 9, LT - 4, LN – 6, MO - 4, TP - 5, UL – 8, dálniční odd. - 0.

vytisknout  e-mailem