Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloděj sebral příruční pokladnu - Aktualizace

BRNO: Klíčové poznatky pomohly dopadnout recidivistu. 

Začátkem června navštívil neznámý zloděj jeden brněnský salón krásy. Jenomže nevyužil jeho zkrášlující služby, nýbrž v něm bezostyšně kradl. Nenechavec využil nepřítomnosti vytížených kosmetiček a nenápadně se vmísil do čekárny. Přestože si ho podezíravá zákaznice změřila nedůvěřivým pohledem, odzbrojil jí pohotovou výmluvou o opravě poškozeného vodovodního potrubí. Jakmile však klientka odešla na kosmetickou proceduru, dal se rychle do práce. Pohotově prohledal liduprázdnou recepci a sebral z ní příruční pokladnu s veškerou hotovostí. Dokonce nepohrdl ani odloženou peněženkou s platební kartou. Drzou krádeží tak poškozeným způsobil celkovou škodu převyšující částku 11 tisíc korun. V případě dopadení mu hrozí trestní stíhání za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V krajním případě tak zloději hrozí vězení až na dvě léta.

por. Bc. Petr Vala, 10. června 2020.

Od minulého týdne stále pátráme po neznámém zloději, který kradl v brněnském salónu krásy. V současnosti brněnští policisté vědí o další drzé krádeži, ve které pak očividně stejný pachatel hrál zásadní roli. Jen o den dříve ráno totiž dosud neznámý muž navštívil byt v centru Brna. Nezvaná návštěva naštěstí vzbudila spícího poškozeného, který pak vyrušeného lapku po domě dokonce marně pronásledoval. Později pak zjistil, že mu zloděj přesto stihnul pohotově ukrást zlatý křížek, menší finanční hotovost a platební kartu. Majiteli tak způsobil celkovou škodu kolem 5 tisíc korun.  

Hledaný muž sněné pleti je ve věku 40 až 45 let. Měl vypracovanou postavu a vysoký byl 165 až 170 cm. Měl prošedivělé vlasy a černou bradku. Oblečený byl do černé mikiny s výrazným bílým potiskem a přes rameno měl tmavou tašku.  

Víte, o koho se jedná? Pomozte nám ho dopadnout a předat spravedlnosti. Máte-li o něm nějaké informace, volejte prosím tísňovou linku 158.  

por. Bc. Petr Vala, 15. června 2020 - Aktualizace.

V minulých dnech získali policisté klíčové poznatky, které je navedly na stopu několikrát trestaného pachatele. Kriminalisté pak po výslechu muži sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody. Široké veřejnosti tak za důležitou spolupráci velmi děkujeme. Z tohoto důvodu byly přiložené videozáznamy smazány. 

por. Bc. Petr Vala, 2. července 2020 - Aktualizace.

vytisknout  e-mailem