Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj se ujal horského kola

BEROUNSKO – Zabezpečte si majetek před krádeží. 

Policisté z obvodního oddělení Hořovice šetří případ krádeže jízdního kola v hodnotě okolo 12 tisíc korun, které neměla žena nijak zabezpečené. Zloději stačilo pár minut na to, využít situace a kola se ujmout.

Podle dosavadního šetření k odcizení horského kola značky CTM REIN, potrolejové/bledě modré barvy, došlo 20. ledna, v době mezi 17:30 a 17:45 hodin, kdy bylo kolo odstavené před domem na volně přístupném místě v obci Stašov. Poškozená neměla svůj bicykl nijak zabezpečený proti krádeži.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.

Jízdní kola jsou pro zloděje dobrým artiklem, který mohou dobře zpeněžit. Apelujeme proto na jejich vlastníky, aby si i je řádně zabezpečili před odcizením. Kolo zamykejte i na pozemku, v kůlně, garáži či v jiných prostorách, kde je parkujete. Bytelným zámkem připoutejte kolo k pevnému předmětu, a to současně za rám a alespoň přední kolo (zadní se hůře demontuje). Můžete také nechat kolo zapsat do registru kol a opatřit příslušnou nálepkou, což může řadu zlodějů odradit.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
24. ledna 2022

vytisknout  e-mailem