Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj se specializoval na krádež oříšků

KLADENSKO - Zadržený pachatel byl umístěn do policejní cely. 

Kladenští policisté v současné době prošetřují případy opakovaných krádeží v obchodním domě v Kladně.

Dne 5. října 2016 bylo v podvečerních hodinách oznámeno na policejní služebnu pracovníkem ostrahy obchodního domu ve Štechově ulici v Kladně, že zde došlo k odcizení zboží, a to jedenácti balíčků pistáciových oříšků, v celkové hodnotě 1 319,-Kč.  Neznámý pachatel vložil do svého batohu zboží a poté prošel prostorem vchodu do prodejny pryč bez zaplacení. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým pachatelem je třiceti osmiletý muž z Kladenska.

Další případ krádeže pistáciových oříšků byl oznámen ostrahou prodejny v dopoledních hodinách dne 8. října 2016 z téhož obchodního domu. V tomto případě pachatel odcizil nejprve z regálu osm balíčků pistácie, které uschoval v batohu a k odchodu využil znova bez placení vstupní prostor. Kolem třinácté hodiny se podezřelý muž vrátil do obchodu na místo svého činu zpět. Tentokrát zcizil šest balení oříšků pistácie a uložil  je do  batohu. Při svém protizákonném činu byl zadržen pracovníkem ostrahy v prodejně. Odcizením oříšků vznikla obchodnímu řetězci škoda ve výši 1 676,-Kč.

Na místo byla přivolána policejní hlídka, která následným šetřením zjistila, že podezřelou osobou je třiceti osmiletý muž z Kladenska, který se krádeže oříšků dopustil již dne 5. října 2016. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelý muž se tohoto protiprávního jednání dopustil, ačkoliv byl za trestný čin krádeže v minulosti již odsouzen Okresním soudem Kladno.

Policisté podezřelého muže eskortovali do policejní cely a bylo mu sděleno podezření z trestného činu krádeže. Celková škoda za tyto dva dny byla vyčíslena na necelé  3 000,-Kč.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

11. října 2016

vytisknout  e-mailem