Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zloděj řádil v Dasnicích

SOKOLOVSKO – Služební pes Garrit vypátral ukrytý lup. 

V pátek dne 6. října 2017 došlo během brzkých ranních hodin v Dasnicích hned ke 4 případům krádeží. Ty měl na svědomí 28 letý muž ze Sokolovska. Nejprve měl před rodinným domem přistoupit k odstavenému jízdnímu kolu, kterého se měl v úmyslu zmocnit. V tom mu však zabránil majitel kola, kterého vzbudil štěkot jeho psa. Muže okřiknul a ten z místa odešel. Při svém odchodu odcizit alespoň sekeru. Tu měl použít při další krádeži, kdy chtěl vniknout do místního stánku. Sekeru však zlomil a vniknout do stánku se mu nepodařilo. O chvíli později se už úspěšně vloupal do prodejny potravin. Z prodejny odcizil různé zboží jako potraviny, drogistické zboží, alkohol a ruční nářadí. Aby měl odcizené věci čím odvézt, odcizil u dalšího rodinného domu stavební kolečko. Tím poté věci odvezl a ukryl si je poblíž.

Svým jednáním způsobil poškozeným škodu ve výši kolem 26 tisíc korun.

Na místo byl povolán policejní psovod se služebním psem Garritem. Ten vypracoval stopu a policisty přivedl až k lupu, který měl muž ukrytý u nedalekého potoka.

Kriminalisté muže ještě téhož dne zadrželi. Nyní si od nich převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, kdy byl obviněn ze spáchání pokračujících přečinů Krádež, Porušování domovní svobody a Poškození cizí věci.

Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl za přečin Krádež v posledních třech letech již odsouzen. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí
11. 10. 2017

Odkazy do noveho okna

Policejní pes Garrit s nalezeným lupem

Policejní pes Garrit s nalezeným lupem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem