Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj peněz dopaden

TEPLICKO - Lapka využil nepřítomnosti prodavače; Měl vydírat družku; Vykradená skříňka. 

Zloděj peněz dopaden

     Policisté z Trnovan dopadli zloděje, který koncem dubna ukradl peníze v prodejně modelářských potřeb. Využil krátké nepřítomnosti prodavače, který vyšel ven pro zboží a z pokladny odcizil jedenáct a půl tisíc korun, nikým nepozorován pak z obchodu odešel. Policisté z obvodního oddělení na základě přijatého oznámení ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a nyní se jim podařilo zjistit zlodějovu totožnost. Krádež má na svědomí 61letý recidivista, který už byl v minulosti 28krát odsouzen v České republice a pětkrát v cizině. U výslechu se ke krádeži peněz přiznal, pokud ho soud uzná vinným, může recidivistu poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Měl vydírat družku

     Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 41letého muže, který je podezřelý z vydírání bývalé družky. Podle výsledků dosavadního šetření měl přijít do bytu k ženě, se kterou má dítě a pod pohrůžkou násilí ji přinutit k podepsání dokumentu, jehož obsahem bylo tvrzení, že jí zaplatil dlužné alimenty. To se ale podle poškozené nemělo zakládat na pravdě, papír prý podepsala až poté, co jí údajně vyhrožoval zabitím. Muž, který je stíhán na svobodě, byl obviněn z přečinu vydírání, pokud skončí případ u soudu a ten muže uzná vinným, hrozí mu až čtyřletý trest odnětí svobody.

Vykradená skříňka

     Policisté z obvodního oddělení v Krupce pátrají po neznámém pachateli, který kradl v jedné z firem v Nových Modlanech. Zloděj vnikl do uzamčené šatní skříňky, ze které odcizil dámskou bundu a finanční hotovost. Přestože způsobenou škodu oznamovatelka vyčíslila jen na necelých 700 korun, pachateli hrozí v případě dopadení za spáchání přečinu krádeže až dvouleté vězení.

18. 7. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem