Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj okradl spící majitele

Trestná činnost a dopravní nehodovost v severních Čechách 

Krádež v domě na Českolipsku

     Neobyčejnou drzost projevil neznámý poberta, který se v noci z pondělka na úterý vydal krást do jednoho domu v Dubé na Českolipsku. Neodradilo ho ani to, že v domě spali jeho majitelé. Dům prohledal a odnesl si peníze, klíče od dvou automobilů a další věci, vše za více než 15 tisíc korun. Případ šetří policisté z Doks jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.

Vloupání do bytu na Teplicku

     Vloupání do přízemního bytu panelového domu v Bílině na Teplicku vyšetřují od pondělka místní policisté. Zloděj využil nezajištěného okna a z bytu odcizil DVD přehrávač v hodnotě dva tisíce korun. Bude-li pachatel dopaden, čeká ho obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Odcizení plotu na Ústecku

     Krádež plotu, k níž došlo v průběhu září v Habrovanech na Ústecku, vyšetřují policisté z Trmic. Zloděj odřezal železné sloupky a odcizil celkem 16 polí oplocení. Majiteli vznikla škoda 10 tisíc korun.

Dopravní nehodovost


     V pondělí vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 68 dopravních nehod a havárií. Jeden člověk byl usmrcen na Liberecku. Těžce zraněn byl jeden člověk a lehké zranění utrpělo 11 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 2 993 000 korun.

     Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 20 případech. V 18 případech byla příčinou nehody nepřiměřená rychlost a ve 13 případech nedání přednosti v jízdě. Pod vlivem alkoholu byli 3 viníci dopravních nehod.

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 5, DC – 8, CV - 4, JN - 7, LB – 12, LT - 7, LN – 4, MO - 5, TP - 7, UL – 9, dálniční odd. - 0.

vytisknout  e-mailem