Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj odnesl sladký lup

Trestná činnost a dopravní nehodovost v severních Čechách 

Vloupání do sklepa na Litoměřicku

     Sladký lup si odnesl zatím neznámý zloděj, který se tento týden vloupal do sklepa jednoho domu ve Štětí na Litoměřicku. Poškozená žena zjistila, že jí ze sklepní kóje zmizelo 10 kg cukru a po zloději zůstaly poškozené zámky. Případ šetří policisté jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.

Vloupání do automobilu na Teplicku


    Do auta zaparkovaného na dvoře domu v Hostomicích na Teplicku se ve středu večer vloupal neznámý poberta. Nejprve musel překonat plot u domu a na dvoře potom vnikl do automobilu, z něhož odcizil autorádio a DVD přehrávač. Majitel vyčíslil celkovou škodu na 8,5 tisíce korun. Případ vyšetřují policisté z Bíliny jako trestný čin krádeže.

Vloupání do prodejny v Chomutově


     Vloupání do prodejny s nářadím prošetřují policisté z Chomutova. Neznámý pachatel odtud v noci ze středy na čtvrtek odnesl pneumatická kladiva a vrtačku, jejichž hodnota přesahuje 260 tisíc korun. Škodu přes 20 tisíc korun pak způsobil poškozením zařízení. Bude-li pachatel dopaden, čeká ho obvinění z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.

Porušování předpisů o nálepkách v Lounech

     Obvinění z trestného činu porušení předpisů o nálepkách k označení zboží si převzal 31letý muž z Mostecka. Na konci července v Lounech uváděl do oběhu tabákové směsi a tabákové výrobky bez nálepek k jejich označení. Na spotřební dani tak způsobil škodu přesahující 20 tisíc korun.

Krádež hliníku na Jablonecku


     Hliníkové polotovary zmizely v noci ze středy na čtvrtek z provozovny firmy v Desné na Jablonecku. Zatím neznámý sběrač kovů odtud odnesl 300 hliníkových tyčí, jejichž hodnotu odhadl poškozený na 45 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají policisté z Tanvaldu.

Dopravní nehodovost


     Ve středu vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 55 dopravních nehod a havárií. Nikdo nebyl usmrcen ani těžce zraněn. Lehké zranění utrpělo 10 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 2 651 000 korun.

     Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to v 17 případech. Ve 14 případech byla příčinou nehody nepřiměřená rychlost a v 8 případech nedání přednosti v jízdě. Pod vlivem alkoholu byli 3 viníci dopravních nehod.

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 10, DC – 5, CV - 6, JN - 3, LB – 9, LT - 4, LN – 2, MO - 4, TP - 4, UL – 7, dálniční odd. - 1.







vytisknout  e-mailem