Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj odcizil invalidní elektrický čtyřkolový skútr

BEROUNSKO – Během pár hodin byl policisty zadržen. 

Někteří zloději se neštítí okrást invalidního člověka, kterého svou bezohledností připraví o zdravotní pomůcku, bez které se postižený neobejde. K takovému případu došlo dne 3. 4. 2018 v obci Hořovice, kdy neznámý pachatel vnikl do bytového domu v ulici Slavíkova, kde z chodby domu odcizil invalidní elektrický čtyřkolový skútr, který zde měla zaparkovaný poškozená žena.

Policistům z Obvodního oddělení Hořovice se krátce po krádeži ozval muž, který jim sdělil, že zloděj invalidního skútru se jej snaží nabízet k prodeji a zároveň hledá místo, kam by jej ukryl. Policisté po zloději začali ihned pátrat v ulicích města Hořovice, neboť si byli jistí, že se někde i s odcizeným vozíkem bude pohybovat. Jejich policejní instinkt se potvrdil v okamžiku, kdy se jim podařilo poblíž Hořovického zámku muže vypátrat a zadržet i s jeho „lupem“. Zadržený muž se následně policistům doznal, že invalidní skútr skutečně odcizil.

V současné době bude 24letý muž čelit obvinění z trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení v tomto případě, s ohledem na výši způsobené škody, která byla vyčíslena na částku 100.000,-Kč, hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let nebo peněžitý trest.

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
5. dubna 2018

vytisknout  e-mailem