Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloděj neunikl oku zkušeného kriminalisty

BRNO: Mladý muž odcizil tři jízdní kola i štípací kleště, utéct policii se mu však nepodařilo.  

Policejní instinkt v těchto dnech nezklamal brněnského kriminalistu z 2. oddělení. Minulý týden v odpoledních hodinách projížděl ve služebním vozidle ulicí Polní, když ho minul cyklista.  Kriminalistovi se hned na první pohled mladík nepozdával a pojal podezření, že jízdní kolo je odcizené. Rozhodl se proto muže zkontrolovat.

V ulici Dvorského, kde cyklista sesedl z kola, ho vyzval k prokázání totožnosti. Mladík u sebe neměl doklady, ale spolupracoval a také uvedl, že kolo má půjčené od kamaráda. Během kontroly mladý muž zazvonil na domovní zvonky, kdy ke vchodovým dveřím přišla jeho přítelkyně. Mladík si vysvlékl svoji bundu, kterou zmačkal a předal ženě. Policista dvojici vyzval, že nic se z místa nebude odnášet, dokud neproběhne řádná kontrola. V okamžiku, kdy slečna předala policistovi uvedenou bundu, vypadly z ní štípací kleště.

Mladý muž následně přeskočil zábradlí a dal se na útěk. Běžel přes Renneskou třídu, kde před pronásledujícího policistu shodil přenosné kovové zábradlí. Zastavit se mu ho ovšem nepodařilo. V ulici Grmelově kriminalista podezřelého dostihl a zadržel.

Mladík následně přiznal, že jízdní kolo odcizil v ulici Vídeňské a jak vyšlo najevo z dalšího šetření, na svědomí má krádež ještě dalších dvou jízdních kol i štípacích kleští, které si odnesl z obchodního domu. Mladý muž má trestní minulost obdobného charakteru. Nyní mu za přečiny krádež a poškození cizí věci hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Zvukový záznam:2809.mp3

por. Andrea Cejnková, 28. září 2016

vytisknout  e-mailem