Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděj majitelům chat způsobil tisícové škody

ZLÍNSKO: Vzal však jen dvě konzervy, paštiku a slivovici. 

Zlínští policisté pátrají po zloději, který se vloupal do dvou chat a bral jen jídlo. Majitelům však poškozením chat způsobil nemalé škody. Neznámý pachatel se zaměřil na chaty v místě zvané Kosov ve Zlíně – Příluky.

Do první chaty zloděj vnikl po rozbití okna, kterým se poté protáhl dovnitř. Chatu prohledal, ale nic neodcizil. Proto ve svém slídění pokračoval dál a působil další škody ničením. Přeřezal mříž na okně a poté poničil samotné okno, kterým se opět protáhl tentokrát do sklepních prostor. Odsud poté odcizil dvě vepřové konzervy a jednu paštiku. Škodu odcizením věcí způsobil majiteli za pětasedmdesát korun, avšak nešťastnému majiteli způsobil mnohem větší škodu poničením oken, a to ve výši přesahující dva tisíce korun.

U druhé chaty přestřihl visací zámek, rozbil dveře a opět vnikl do chaty, kterou taktéž prohledal. Také se mu tu však nic nehodilo. Proto šel ke dveřím do sklepa, u kterých opět odstřihl visací zámek na mříži před dveřmi do sklepa, pak rozbil samotné dveře a vešel do sklepa. Zde našel tři litry slivovice, které si odnesl. Také vzal poškozené visací zámky. Majiteli svým jednáním pachatel způsobil škodu odcizením ve výši necelých dvou tisíc korun, ale škoda poškozením se vyšplhala na pět tisíc korun.

Svým jednáním se pachatel dopustil trestného činu poškození cizí věci, krádeže a porušování domovní svobody, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

20. dubna 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem