Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj kradl osobní vozidla po celé České republice

MLADOBOLESLAVSKO – Kriminalisté ho dopadli v Kosmonosech. 

Včerejšího dne, tedy 12. dubna 2018, sdělili mladoboleslavští kriminalisté obvinění z přečinů Krádež a Poškození cizí věci dvaatřicetiletému muži.

Ten se v době nejméně od března tohoto roku od doby zadržení dne 12. dubna 2018 opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti na různých místech České republiky, kdy se zaměřoval především na krádeže osobních vozidel Škoda Octavia a Škoda Fabia. V uvedené době odcizil celkem devět osobních vozidel a to zejména v severních a středních Čechách.

V Benátkách nad Jizerou si v nočních hodinách z 8. na 9. dubna 2018 vyhlédl v ulici Platanová a Ořechová hned několik vozidel. Šest automobilů zde poškodil s úmyslem je odcizit. Z vozidel si odnesl například motocyklovou přilbu, brýle a rukavice nebo uloženou plynovou pistoli. V případě posledního sedmého vozidla Škoda Fabia, se mu vůz podařilo odcizit v ulici Platanová.

Dne 12. dubna 2018 krátce před pátou hodinou ranní se naposledy pokusil odcizit vozidlo v ulici U Masokombinátu v Kosmonosech, což se mu nepodařilo. Mladoboleslavští policisté muže ještě téhož dne zadrželi a umístili na celu předběžného zadržení.

Obviněný muž se protiprávního jednání dopustil přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen. Celková škoda odcizením a poškozením vozidel byla předběžně vyčíslena  na 900 tisíc korun. V případě prokázání viny mu nyní hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lucie Nováková
ti
sková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
13
. dubna 2018  

 

vytisknout  e-mailem