Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj krádeží skončil za mřížemi ve vězení

KLADENSKO - Muž byl obviněn z trestného činu krádeže, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody až osm let. 

Policisté obvodního oddělení Kladno vypátrali podezřelého muže, který se ve dvou případech dopustil trestného činu krádeže na území města Kladna, i přestože byl v minulosti, a to v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán za obdobný trestný čin.

Dne 8. května 2020 na základě operativního šetření policisté zadrželi podezřelého šestadvacetiletého muže z Kladna, který  v prvním případě v době od dne 20. dubna do 22. dubna 2020 nejprve odcizil z chodby panelového domu v Kladně v ulici Čs. armády volně položený zátěžový řetěz k výtahu, který odcizil v úmyslu obohatit se finančně ve svůj prospěch. Tímto odcizením vznikla škoda ve výši 20 000,-Kč.

Dále se dne 2. května 2020 v brzkých ranních hodinách za užití násilí vloupal ve Vašatově ulici v Kladně do prodejny pekařství, které je součástí jednoho z kladenských barů. Po násilném vniknutí měl volný pohyb po celé provozovně. K odcizení si připravil na pult kávovar značky Philips v hodnotě 10 000,-Kč, který ale nestihl odcizit. Podařilo se mu ovšem odcizit plastový koš o objemu pětapadesáti litrů, do kterého naskládal 13 lahví s alkoholem různých značek a jednu bonboniéru. Dále byla odcizena plastová přepravka se 24 kusy limonád. V tomto případě pachatel způsobil škodu, která byla vyčíslena na částku necelých 16 000,-Kč, z toho škoda vzniklá poškozením činí 1 000,-Kč.

Celková škoda, kterou pachatel způsobil při této trestné činnosti v obou případech je ve výši necelých 36 000,-Kč a dále se pokusil odcizit další věc v hodnotě 10 000,-Kč.

Kladenští kriminalisté na základě dalšího policejního šetření a provedení všech potřebných úkonů dne 8. května 2020 podezřelého muže obvinili z trestného činu krádeže, za který mu v tomto čase nouzového stavu hrozí maximální trest odnětí svobody až 8 let vězení. Policie podala na Okresní státní zastupitelství podnět na vzetí do vazby. Dne 9. května 2020 byl obviněný šestadvacetiletý muž eskortován do věznice v Praze.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
11. května 2020

vytisknout  e-mailem