Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj aut dopaden

DĚČÍN - Zloděj aut dopaden; Do sběrny nedošel; Krádež kola se nevyplatila; Řádění je konec 

Děčínským kriminalistům se v uplynulých dnech podařilo díky usilovné práci vypátrat a zadržet třiačtyřicetiletého muže, který se v posledních dvou měsících intenzivně zabýval činností, pro kterou náš trestní zákoník nemá právě pochopení. Během uvedené doby stačil odcizit tři vozidla, které se však policistům a strážníkům nakonec podařilo nalézt. Čtvrtý automobil na tom byl o něco lépe, do něj se pouze vloupal a sebral autorádio. Celková škoda, kterou způsobil, čítá kolem třiceti tisíc korun. Dopadením pachatele muži zákona zabili dvě mouchy jednou ranou, neboť výtečník měl ke všemu také nastoupit výkon trestu, což neučinil. Na jeho hlavu se sesypaly další paragrafy. Kriminalisté proti němu zahájili trestní stíhání pro krádež vloupáním, neoprávněné užití cizí věci, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí. Ihned poté, co si vyslechl obvinění, putoval do věznice v Litoměřicích.
 
 
Do sběrny nedošel
 
Dvě plotové železné trubky, sebral za jedním domem v Rumburku osmatřicetiletý muž. Pak se s nimi vydal do sběrných surovin, kam ale nakonec nedošel. Před cílem své cesty byl totiž přistižen a místo do výkupny kovů musel na policii. Tam za roury nedostal ani korunu, ale zato si vyslechl podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Vzhledem k tomu, že v posledních třech letech byl za takový čin trestán, hrozí mu až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Krádež kola se nevyplatila
 
Případ odcizeného horského kola, které minulý týden zmizelo z kočárkárny v panelovém domě v Jílovém, se poměrně brzy dobral konce. Policisté z obvodního oddělení dopadli osmnáctiletého mladíka, který by měl mít bicykl na svědomí. Včera si vyslechl podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení a nyní mu nezbývá, než přemýšlet že za hrozbu až dvouletého odnětí svobody žádný velociped nestojí.
 
 
Řádění je konec
 
Rumburští kriminalisté včera zahájili trestní stíhání proti dvěma mužům. Ti by měli mít na svědomí několik nekalých akcí, ke kterým došlo během posledních dvou měsíců. Jmenovitě odcizení palivového dřeva ze zahrady a na oploceném pozemku u garáže, plátů měděné krytiny ze střechy objektu, okapnici z téhož materiálu z rodinného domu a nerezového dvojitého dřezu ze sklepa budovy. Škoda, kterou způsobili, činí bezmála dvacet tisíc korun. Dvojka je obviněna z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, za což trestní zákoník umožňuje až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
 
 
18.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem