Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zloděj alkoholu dopaden

Jeseničtí policisté dopadli mladíka, který ze skladu kradl alkohol, + další zprávy 

Zloděj dopaden
Zaměstnanec velkoskladu na Jesenicku okrádal firmu, u které byl zaměstnán. Na celou věc se přišlo při inventuře, kdy firma postrádala 169 lahví alkoholu. Policisté provedeným šetřením zjistili, že vše má na svědomí 20letý skladník. Ten byl domluvený s 32letým mužem, kterému od měsíce června do listopadu 2009 při chystání objednávky „přihodil“ nějaké to zboží navíc. Za tuto službu měl pak od muže inkasovat poměrnou finanční částku, což se však dle sdělení mladšího muže nestalo. Ztrátný na tom ale také nebyl.  Odběratel vlastní bar na Jesenicku a mladíka zde nechával popíjet tzv. gratis, avšak tuto skutečnost zase popírá starší z dvojice. Skladníkovi bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry, za což mu hrozí odnětí svobody až na tři roky. Druhému muži bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu podílnictví, za což mu hrozí dvouleté odnětí svobody. Tímto jednáním měli poškozenou firmu připravit o více jak 131.000,- Kč.

Lhal policii
30letý muž ze Žulové chtěl oklamat policii. Dne 14. prosince oznámil krádež svého neuzamčeného vozidla Volkswagen Golf, které měl zaparkované před domem v Jeseníku. V tu dobu již policie šetřila dopravní nehodu výše jmenovaného vozidla, které bylo havarované na obchvatu mezi Jeseníkem a Lipovou-lázní. Jediné, co jim chybělo, byl řidič vozidla. Po provedeném výslechu na policii nakonec třicetiletý muž přiznal, že si krádež auta vymyslel a že auto naboural, a to pod vlivem alkoholu. Muž teď může počítat s pokutou za způsobení dopravní nehody, jízdou pod vlivem alkoholu a za křivou výpověď bude oznámen na Městský úřad v Jeseníku.
                
Ukradl tržbu
Volně přístupnou kancelář jedné z jesenických firem navštívil nezvaný host. Ten od úterý 16. prosince do ranních hodin 17. prosince využil příležitosti a z kufru s hotovostí, který byl v prázdné kanceláři odcizil tržbu jednoho z řidičů ve výši 32.968,- Kč. Z místa odešel bez povšimnutí. Okolnosti krádeže policie vyšetřuje.

vytisknout  e-mailem