Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zlínské policisty čeká další náročný víkend

ZLÍNSKO: Festival dechových hudeb, fotbal a festival jídla. 

Na tři desítky policistů z obvodních oddělení a dopravního inspektorátu společně se strážníky Městské policie Zlín budou dohlížet na poklidný průběh tří akcí, které o víkendu oživí centrum Zlína.

Festival dechových orchestrů FEDO Zlín 2018 začíná už dnes v podvečer, poslední tóny hudebníků zazní v neděli. Policisté budou po celou dobu dohlížet v ulicích na veřejný pořádek a poklidný průběh festivalu. V sobotu od 9.30 hod. do 12.30 hod. bude v souvislosti s festivalovým průvodem uzavřena pro provoz veškerých vozidel třída Tomáše Bati od křižovatky s ulicí Díly IV až po zlínskou tržnici, MHD bude jezdit bez omezení.

V sobotu v 17.00 hodin se odehraje další utkání 1. české fotbalové ligy na zlínském fotbalovém stadionu na Letné, kde se utkají celky FC Fastav Zlín a 1. FK Příbram. Na to, aby utkání proběhlo bez větších incidentů, dohlédnou policisté z obvodního oddělení společně se strážníky městské policie. 

Město Zlín už poněkolikáté hostí také festival jídla a pití s názvem Garden Food Festival. Letos poprvé se uskuteční na největším zlínském náměstí v centru města, s čímž mohou souviset určité komplikace nejen v dopravě. Začátek je naplánovaný na sobotní desátou hodinu dopoledne, ukončený bude v neděli v podvečer. Policisté budou ve střehu po celou dobu konání festivalu.

Vzhledem k velkému množství návštěvníků, které očekáváme, varujeme návštěvníky obou festivalů před kapesními zloději. Kapsáři kradou často ve skupinách, postup mají předem nacvičený a dokonale maskovaný. Kradou bleskově a nepozorovaně. Využívají nepozornosti lidí.

Pár rad na závěr:

Věnujte pozornost svému okolí.

Svá zavazadla nikdy nespouštějte z očí a nenoste je na zádech, kam nevidíte.

Cennosti, peníze a mobilní telefony noste ve spodní části tašek.

30. srpna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem