Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlákala ho pila

LITOMĚŘICKO – Nebylo to poprvé… 

       Oznámení o krádeži motorové pily přijali lovosičtí policisté v uplynulých dnech z Třebívlicka. Za oznamovatelem se ihned vydala hlídka policistů, která nedaleko místa činu spatřila podezřelé vozidlo. Při kontrole osádky vozu se ukázalo, že se zde pravděpodobně nachází osoba, která se pily zmocnila. V autě se již pila nenacházela, ale policistům se podařilo na základě operativního šetření vypátrat, kam byla obratem prodána. Její zmizení měl na svědomí 34letý Tepličan, který byl v nedávné době za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen a potrestán. Za trestný čin krádeže mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody, vyšetřování obviněného probíhá na svobodě.

Nebezpečný nález byl zneškodněn…

       Oznámení o nálezu munice přijali policisté tento týden na lince 158 z Travčicka. Oznamovatel munici objevil v lesním porostu za obcí. Na místo byli přivoláni pyrotechnici ústecké policie, kteří nalezenou munici převzali a odvezli k likvidaci. Šlo o 21 kusů funkčních dělostřeleckých granátů z válečného období. V souvislosti s nálezem nedošlo k ohrožení života, zdraví  nebo majetku.

       Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

Kola změnila majitele

       Z chodby panelového domu v Litoměřicích zmizela počátkem tohoto týdnu dvě jízdní kola. Neznámý lapka vnikl do společné chodby domu a zmocnil se bicyklů k sobě připoutaných lankovým zámkem. Škoda je vyčíslena na více než 12 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Litoměřice, 9. 8. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem