Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zkušeným policistům dealeři neunikli

Pražští policisté věnují mimořádnou pozornost frekventovaným a vyhledávaným místům našeho hlavního města. Nad veřejným pořádkem v centru metropole neustále dohlíží desítky policejních hlídek. Nepřehlédnutelným výsledkem jejich práce je úspěšné zadržení tří osob, které na Václavském náměstí prodávali omamné a psychotropní látky.  

Čtvrtého listopadu, krátce po čtrnácté hodině zadrželi policisté z protidrogového oddělení SKPV Obvodního ředitelství Praha I. třicetiletého muže na Václavském náměstí, který právě prodal dávku omamné a psychotropní látky- pervitin devětadvacetiletému zájemci. Látka byla zajištěna a postoupena k odbornému zkoumání. Podezřelý muž byl obviněn z trestného činu: nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů dle §187/1 trestního zákona.
Téhož dne, jen o něco později, postával v horní části Václavského náměstí, před provozovnou s rychlým občerstvením, čtyřiatřicetiletý muž se svou devatenáctiletou přítelkyní. Zjevně neměli žádný cíl a jen tak sledovali kolemjdoucí. Netušili, že i oni jsou sledováni. Shodou okolností se na dvojici zaměřila operativní hlídka kriminalistů. Krátce před patnáctou hodinou se u dvojice zastavil třicetiletý muž, došlo ke krátké výměně několika slov a k „přátelskému podání ruky“. Poté předal „náhodný známý“ devatenáctileté slečně dvousetkorunovou bankovku a pár spěšně opustil. Daleko však nedošel. Cestu mu zastoupili kriminalisté, kteří také zadrželi podezřelou dvojici. Právě totiž došlo k předání a následnému prodeji tablety léku Subutex, kterou původně v dlani ukrýval čtyřiatřicetiletý dealer. U podezřelé ženy byly později nalezeny  a  zajištěny čtyři tablety léku Subutex.
Policejní komisař sdělil oběma osobám obvinění z trestného činu: nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů dle §187/1 trestního zákona. I tyto obviněné osoby budou dále trestně stíhány na svobodě.    
kpt. Bc. Iva Knolová 5.11.2009       

vytisknout  e-mailem