Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zkušenost si nechává platit

DĚČÍN - Někdy ztrátou peněz, jindy omezením ... 

Poškrábané auto

RUMBURK - Na rumburské policisty se obrátil muž, který v současné chvíli čelí poničení osobního automobilu. S vozem vyjel před pár dny na houby do Kyjovského údolí. Vůz zanechal na odstavné ploše a odešel do lesa. Když se k autu opět vrátil, našel po obvodu jeho karosérie vrypy. V některých místech až na plech. Předpokládaná částka na opravu se pohybuje na hranici dvaceti tisíc českých korun. S ohledem na další okolnosti případu je nedávný incident policisty šetřen s ohledem na přečin poškození cizí věci.

I chyba si účtuje

DĚČÍN - Ztráta ledvinky hraje hlavní roli v dalším případu, který šetří policisté z Děčína. S ohledem na možný přečin zatajení věci prověřují všechny okolnosti oznámení, které učinil muž, jenž v Děčíně nežije a který jím jen začátkem tohoto týdne projížděl. Zastavil se u prodejního stánku, kde si svou ledvinku na chvíli odložil. Když se po ní začal shánět, už nebyla k nalezení, včetně finanční hotovosti v řádech desetitisíců…

Dopravní neduhy

Policisté v uplynulých dnech začali pracovat na několika případech osob, které usedly za volant i přes vyslovený platný zákaz řízení anebo jim v těle koloval alkohol a jiné návykové látky během jízdy. V období od 15.6.2018 do 19.6.2018 policisté odhalili 11 případů, které se pohybují na hranici přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání (4x) nebo ohrožení pod vlivem návykové látky (7x). Incidenty jsou řešeny převážně ve zkráceném přípravném řízení a odehrály se na území Děčína, Varnsdorfu, České Kamenice, Krásné Lípy a Jílového.

Od začátku letošního června do dnešního dne, tj. 19.6.2018, policisté zaznamenali již 11 případů přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, z toho 4x svou roli sehrál pervitin.

Za stejné období  (1.6.2018 – 19.6.2018) policisté řeší také 12 případů přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V deseti případech sehrál svou roli alkohol, ve dvou případech došlo i na pervitin. Z uvedených 12 přečinů souvisí šest z nich s ohlášenou dopravní nehodou a šest zbývajících bylo odhaleno při silniční kontrole.  

Děčín 19. června 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 

vytisknout  e-mailem