Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zkus to říct

Oddělení tisku a prevence Policejního prezidia ČR pokračuje v preventivním projektu s názvem „Zkus to říct“, který je podpořený z Programu prevence kriminality MV ČR pro rok 2015. Projekt má za cíl informovat veřejnost o domácím násilí a násilí uplatňovaném na ženách. 

Realizace 4 tour pod názvem „Pohyb pomáhá“ byla zahájena pražskou akcí, která proběhla za podpory MČ Praha 4 v kongresovém centru 20. března 2016.

Hlavní tváří a protagonistkou akce je známá česká cvičitelka Hanka Kynychová. Hanka se při cvičení setkává se spoustou žen, které jí důvěřují a často se jí s podobnou problematikou svěřují. Sama Hanka si na vlastní kůži domácí násilí prožila. Prostřednictvím svých společensky viditelných sportovních aktivit, které připravuje primárně pro ženy, tak informuje veřejnost, jak se zachovat, když se v jejich okolí násilí páchá.

Důležitou součástí programu je diskuse s mnoha odborníky z řad policie i pomáhajících organizací. Besedy na místě setkání vedou psychologové z anonymní  linky pomoci v krizi Policejního prezidia ČR, zástupci organizace Bílý kruh bezpečí a zástupci centra pro týrané ženy – ROSA.

Tour „Pohyb pomáhá“ se 2. dubna 2016 chystá do kulturního centra v Rakovníku a 3. dubna 2016 do Domažlic. Od 09:00 si zájemci mohou přijít zdarma zacvičit. Čeká je zde bohatý program – tři hodiny cvičení pod vedením Hanky Kynychové, přednášky, besedy, ochutnávky zdravých potravin, poradenství v oblasti zdravého životního stylu a mnohé další.

Další informace o akci jsou k dispozici na www.kynychova.cz nebo na FB profilu Hanky Kynychové.

Těšíme se na vaši návštěvu.

plk. Mgr. Zuzana Pidrmanová
kpt. Bc. Petra Literová

18.2.2016

vytisknout  e-mailem