Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zkus to říct 2

Policie České republiky startuje 18. února 2017 tour „Pohyb pomáhá“ s Hankou Kynychovou 

Praha, Liberec, Most, Tišnov, Strakonice, Břeclav, Hodonín. Sedm českých měst, do kterých v letošním roce zavítá sportovní dopoledne s Policií ČR a Hankou Kynychovou. Projekt „Zkus to říct, který je již od roku 2015 finančně podporován z „Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR“, tak opakovaně osloví řadu žen, které se v mnoha případech samy setkávají s nějakou z forem domácího násilí.

Policie ČR dlouhodobě působí na poli prevence. Problematika domácího násilí je natolik citlivá
a často utajená, že se komunikace s obětmi těchto útoků přes cvičitelku Hanku Kynychovou jeví jako velmi pozitivní. Ženy, které mají tuto nepříjemnou zkušenost, mnohdy nemají tolik sil a odvahy, aby kontaktovaly přímo Policii ČR. Proto jim tento způsob svěření se cvičitelce může pomoci v jejich nelehké životní situaci.

V rámci jednotlivých setkání si účastníci programu, kromě cvičení s Hankou, vyslechnou i řadu zajímavých informací od odborníků z řad Policie ČR, kteří se problematice domácího násilí věnují, dokáží poradit po psychické i té právní stránce a situaci dokáží bezodkladně řešit. Na místě nebudou chybět ani pomáhající organizace, které se svojí činností zaměřují na práci s obětmi domácího násilí, či na azylové bydlení žen, které se ve svém životě rozhodli vymanit z násilných vlivů partnerů.

Každoročně Policie ČR eviduje kolem 1300 případů vykázání agresorů z domácností při incidentech se znaky domácího násilí. Téměř u 700 takovýchto skutků ročně jsou přítomny nezletilé děti, které si pak následky nepříjemných zážitků nesou celý svůj život. Tato problematika je o to více závažná, že se jedná o násilí za zavřenými dveřmi, v soukromí a beze svědků. Proto prostřednictvím známé cvičitelky Hanky Kynychové oslovujeme širokou veřejnost s návrhy, jak je možné situaci řešit, nemlčet a zkusit říct, že se děje něco nepřijatelného!

Program je pro účastníky bezplatný. Těšíme se na Vaši návštěvu.

pplk. Mgr. Zuzana Pidrmanová
koordinátorka prevence

vytisknout  e-mailem