Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zkrácení daně

Jihočeský kraj - Čtveřice mužů se vůči státu obohatila o bezmála 18 milionů korun. 

Jihočeští kriminalisté z Odboru hospodářské kriminality vyšetřují případ zločinu Zkrácení daně, kdy jsou důvodně podezřelí 4 muži z Českobudějovicka, Českokrumlovska a Prachaticka.

Dle provedeného šetření, měli po vzájemné dohodě, zkrátit daň a neoprávněně se obohatit na úkor českého státu, když vytvořili účelové obchodní řetězce z několika společností zabývající se nákupem a prodejem pneumatik. S tím účelem prováděli nákupy na území sousedního státu, s cílem zkrátit daň z přidané hodnoty. To pravděpodobně provedli prostřednictvím zneužití systému osvobození od daně, zastřením skutečného pohybu zboží od obchodníka z jiného členského státu Evropské unie. Toto jednání jim vycházelo více jak čtyři léta, kdy se značně obohacovali a získané peníze používali pro svou potřebu.

Nakoupené pneumatiky prodávali odběratelům napříč Českou republikou a to z několika obchodních míst. Za uvedenou dobu zkrátili daň vůči České republice, zastoupené Finančním úřadem pro Jihočeský kraj za více jak 17 976 000 korun.

Za své protiprávní jednání si z rukou kriminalistů převzali usnesení o zahájení uvedeného zločinu, ve stádiu spolupachatelství, kdy je jejich stíhání prováděno nevazebně.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

28. listopadu 2017                                                                        

                                                                                                                                                              KolaPneu Komplet.jpg
                                       

vytisknout  e-mailem