Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Žízeň zaháněli alkoholem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidiči se posilňovali alkoholem. 

V uplynulých dnech usedlo za volant pět řidičů, kteří před jízdou zaháněli žízeň alkoholem. Jeden z nich dokonce naboural.

V sobotu odpoledne projížděl obcí Hostějov šestadvacetiletý řidič vozidla Opel Campo. Muž se zřejmě dostatečně nevěnoval řízení, následkem čehož narazil u rodinného domu do zaparkovaného osobního auta. Místo toho, aby nehodu oznámil, z místa odjel.

Přivolaní policisté nezodpovědného řidiče dohledali a provedli u něj dechovou zkoušku. Ta vykázala hodnotu 1,55 promile alkoholu. Muž přiznal, že pil jak před jízdou, tak i poté. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a následně ho převezli do Uherskohradišťské nemocnice k odběru krve.

V neděli ráno v Ostrožské Nové Vsi zastavila policejní hlídka dvaačtyřicetiletého řidiče vozidla značky Mazda. I tento muž se posilnil před jízdou alkoholem, o čemž vypovídal výsledek dechové zkoušky 1,41 promile alkoholu. Navíc z dostupné evidence vyšlo najevo, že muž je neřidič a navíc má již dvakrát vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

O pár hodin později projížděl Starým Městem řidič felicie. V jeho dechu policisté naměřili 1,99 promile alkoholu. I jemu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.

Večer krátce před půlnocí brázdil silnice v obci Suchá Loz řidič vozidla značky Kia Sportage. Policisté z Uherského Brodu muže zastavili a po kontrole dokladů u něj provedli dechovou zkoušku. Přístroj vykázal hodnotu 1,96 promile alkoholu.

Jste-li ovlivněni alkoholem nebo návykovou látkou, nikdy nesedejte za volant! Chráníte tím nejen sebe, ale i všechny ostatní. V letních měsících lze zahnat žízeň vhodnou alternativou, jakou je například nealkoholické pivo.

11. června 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem