Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Získal peníze od 3 žen

CHRUDIMSKO - Vyšetřovatelka z oddělení obecné kriminality chrudimského územního odboru ukončila vyšetřování případu, ve kterém 51letý muž vylákal z několika žen finanční částky v rozmezí od 1.500 do 400tisíc korun. 

Na začátku jsme jeho skutečnou totožnost neznali, během prověřování jsme získali informace, které nás dovedly k osobě podezřelého. Jednapadesátiletý muž se k jednání doznává. Na internetových seznamkách se pod smyšleným jménem vydával za bohatého obchodníka se zlatem a šperky, jindy za lékaře, který bydlí v zahraničí, ale v Čechách podniká.  Seznamoval se s různými ženami, kterým sliboval vztah.  Na ženy působil velmi solidním dojmem, měl velmi příjemné vystupování. Poté, když s nimi navázal kontakt, začal je navštěvovat, pod různými legendami od nich lákal různě vysoké finanční částky, pod příslibem, že tyto částky jim vrátí a navíc je zhodnotí, přičemž toto neměl nikdy v úmyslu udělat.  Tímto způsobem se mu podařilo podvést tři důvěřivé ženy, od kterých postupně získal finanční částku v celkové hodnotě 440 000,-Kč. Čtvrtá žena jeho jednání prokoukla a požadovaný finanční obnos mu nedala. Podvedené ženy, se poté, co zjistily, že svoje peníze zřejmě neuvidí, obrátily na policii.

Vzhledem k tomu, že se obviněný ke svému jednání doznal, přiznal svoji vinu i dluh, podal Okresní státní zástupce v Chrudimi návrh Okresnímu soudu v Chrudimi na schválení dohody o vině a trestu. Jednou z podmínek této dohody je uhrazení způsobené škody všem třem poškozeným ženám v daném časovém období. Jestliže v určené lhůtě svůj dluh nesplatí, popřípadě bude v obdobném jednání pokračovat, hrozí mu za podvod až pětileté vězení.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
20. února 2020

vytisknout  e-mailem