Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zimní sezóna v Orlických horách

RYCHNOVSKO - Lyžaři, pozor! 

Zimní prázdniny jsou v plném proudu a sportuchtivé návštěvníky vítají všechna horská střediska. Sezóna bez problému zatím probíhá v teritoriu obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách. Policisté obvodního oddělení Dobruška už několik událostí zadokumentovali.

Včera v 11:03 přijali policisté oznámení o sražení dítěte na sjezdovce v Deštném v Orlických horách. Sedmiletého chlapce dojíždějícího k vleku srazil zezadu dospělý lyžař. Při příjezdu policejní hlídky již chlapce na služebně ošetřovali členové místní horské služby a poté jej záchranáři převáželi do nemocnice. Událost policisté zadokumentovali a případ dál prověřují.
Srážku mezi dvěma dospělými lyžařkami šetřili dobrušští policisté už v lednu. I zde došlo ke zranění jedné z nich, druhá žena čelí podezření z přečinu ublížení na zdraví.
Při jízdě na lyžích či snowboardech nezapomeňte na DESATERO LYŽAŘE  a tato pravidla FIS pro chování na sjezdových tratích dodržujte. Zejména, stane-li se úraz, jste povinni poskytnout první pomoc, nikoliv z místa bez pomoci ujíždět!  
I oznámení na tísňovou linku může lyžaři zachránit život!


Dobrušští policisté rovněž šetří první letošní oznámenou krádež lyží. Mladý sportovec si sjezdové carvingové lyže zn. Blizzard Quatro modro-černé barvy se sjezdovými zeleno-černými holemi zn. Leki odložil v pátek večer na pár minut u Masarykovy chaty. Lyžařské vybavení opřel o stěnu venku před vchodem k dalším párům běžek a odběhl na toaletu. Okamžiku, kdy byly lyže s hůlkami bez dohledu, využil zloděj a sportovní náčiní bleskurychle ukradl. Majiteli způsobil škodu 17.000 korun.
Ke krádeži poblíž Masarykovy chaty došlo i počátkem ledna - více ZDE.

Pokuste se mít své věci pod kontrolou. Mnoho lidí a drahé sportovní vybavení bez dozoru, odložené například před restauracemi a bary pod sjezdovkami, to je ráj pro zloděje, kterým stačí mžik, aby vaše cenné věci nenápadně  a nenávratně zmizely.

por. Mgr. Alena Kacálková
21. února 2018

vytisknout  e-mailem