Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zimní pneu

Jihočeský kraj - Na přelomu měsíce ledna a února proběhla na silnicích krajská dopravně bezpečnostní akce X, zaměřená na kontrolu zimních pneumatik. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Jihočeští policisté v uplynulém týdnu uskutečnili celokrajskou dopravně bezpečnostní akci „X“, pod názvem Zimní pneu. Do akce bylo nasazeno 160 strážců zákona z řad pořádkové a dopravní policie, kteří za sedm dnů zastavili a zkontrolovali více jak 1 200 motorových vozidel. Přitom zjistili 275 přestupků. Většina z nich byla vyřešena na místě uložením blokové pokuty, 23 z nich policisté odeslali do správního řízení místně příslušných obcí s rozšířenou působností. Nejčastějším proviněním byla klasicky porušená nejvyšší povolená rychlost v jízdě, v 33 případech a 7 řidičů před jízdou požilo alkohol či návykovou látku. 45 řidičů a spolucestujících se před jízdou nepřipoutalo, u 41 motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.

Při akci, zaměřenou na zimní pneumatiky, zjistili policisté u 15 motorových vozidel, že jejich řidiči stále jezdí na letních pneumatikách. Uplynulý zimní týden je však utvrdil, že zimní vzorek má své opodstatnění i na poměrně dobře upravených hlavních silničních tazích. Vedlejší komunikace jsou na výše položených místech kraje stále pod ujetou a posypanou vrstvou sněhu a ledu, proto přizpůsobte styl jízdy svým schopnostem a fyzikálním zákonům.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

7. února 2017

vytisknout  e-mailem