Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zhoršené povětrnostní podmínky

KARLOVARSKÝ KRAJ – Evidujeme zvýšený počet dopravních nehod. 

Včera dne 14. prosince 2017 byli prostřednictvím medií upozorněni řidiči, aby kvůli špatným povětrnostním podmínkám, kdy hustě sněžilo a foukal nárazový vítr, nevyjížděli na Boží Dar směrem na Klínovec. Po upozornění pak byla silničáři tato silnice zcela uzavřena až do večerních hodin.

Ještě před upozorněním došlo v těchto místech u kruhového objezdu k dopravní nehodě. Třicetiletý řidič řídící pluh zřejmě z důvodu zhoršených povětrnostních podmínek přehlédl stojící vozidlo značky Volkswagen, do kterého radlicí narazil. Ke zranění osob nedošlo, škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 80 tisíc korun. Alkohol byl vyloučen provedenou orientační dechovou zkouškou. Za přestupek policisté řidiči udělili blokovou pokutu.

V současné době evidujeme v celém Karlovarském kraji zvýšený počet dopravních nehod, kvůli zhoršeným povětrnostním podmínkám, kdy na většině území hustě sněží a fouká nárazový vítr. Nabádáme řidiče, aby zvýšili opatrnost na silnicích, přizpůsobili rychlost povrchu komunikace a dodržovali bezpečný odstup. Nejhorší situace je především v horských oblastech, a proto pokud řidiči nemusí, ať do těchto míst raději ani nevyjíždějí.

nprap. Zuzana Týřová
15. 12. 2017

Odkazy do noveho okna

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

Místo DN

Místo DN 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem