Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zhodnocení loňského roku z pohledu policie

KRAJ: Jednou z hlavních priorit zůstává naplnění personálního stavu policistů KŘP Jmk. 

Ředitel Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje plk. Leoš Tržil za účasti náměstka pro Službu kriminální policie a vyšetřování plk. Libora Kachlíka uspořádal dnes dopoledne setkání se zástupci regionálních médií.

Hlavním tématem bylo zhodnocení loňského roku z pohledu personálního stavu policistů, kriminality i dopravní nehodovosti v rámci kraje. Na základě vyhodnocených statistických údajů vyšlo najevo, že došlo k poklesu kriminality i dopravní nehodovosti.

Ředitel plk. Leoš Tržil vyhodnotil rok 2016, jako poměrně klidný, bez nutnosti větších bezpečnostních opatření, s výjimkou opatření protiteroristických, které se ovšem týkaly celé České republiky. Bezpečnostní situaci v rámci Jihomoravského kraje hodnotil jako stabilní.

Velký důraz kladl zejména na nenaplněný personální stav policistů krajského ředitelství s tím, že hledání posil bude jednou z hlavní priorit letošního roku.

Ředitel dále podrobněji rozebral dopravní nehodovost, hlavní příčiny i následky nehod. Upozornil například na nehody zaviněné dětmi, kde evidujeme mírný nárůst s odkazem, že v letošním roce se policisté více zaměří na tuto rizikovou skupinu a prevenci ve školách.

Náměstek plk. Libor Kachlík následně pohovořil o statistikách kriminality, zdůraznil úspěchy v objasňování vražd a loupeží a zmínil se také o trendech v páchání trestné činnosti.

Podrobné statistické údaje všech zmiňovaných oblastí naleznete v přiložených prezentacích níže.

 por. Andrea Cejnková, 1. února 2017

vytisknout  e-mailem