Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ženu, po které pátrali němečtí kolegové, nalezli policisté na Frýdecko-Místecku

Frýdecko-Místecko - z Německa přicestovala do ČR 

Minulé pondělí 25. září 2023 ve večerních hodinách obdrželo operační středisko informaci od Interpolu, že policisté v Německu pátrají po 38leté ženě, která by mohla být nebezpečná sobě i svému okolí. Ta odešla ze zdravotnického zařízení, kam byla umístěna na základě rozhodnutí soudu.

Dle zjištěných informací byl předpoklad, že by se mohla pohybovat poblíž obce Nošovice na Frýdecko-Místecku. Do terénu byla proto vyslána hlídka zdejšího obvodního oddělení policie, která provedla prověrku na několika místech, v restauračních zařízeních a na autobusových zastávkách. Netrvalo dlouho a zhruba hodinu po oznámení policisté pohřešovanou ženu nalezli v čekárně na vlakovém nádraží v obci Dobrá. Ta se zde nacházela i se svým přítelem z Frýdku-Místku. Žena byla hlídkou na místě zajištěna.

Následně policisté obdrželi prostřednictvím svých kolegů z Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci Policejního prezidia ČR evropský zatýkací rozkaz, na základě kterého ženu zadrželi a předali frýdecko-místeckým kriminalistům. U výslechu pak žena uvedla, že se v Německu na povolených vycházkách seznámila s mužem z Frýdku-Místku, se kterým se rozhodla odcestovat do České republiky.

V současné době čeká žena ve vazbě na rozhodnutí soudu o výkonu evropského zatýkacího rozkazu a jejím vydání zpět do Německa.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
5. října 2023

vytisknout  e-mailem