Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ženu oklamal falešný bankéř

MLADOBOLESLAVSKO - Přišla o 150 tisíc korun. 

Mladoboleslavští kriminalisté se od konce minulého týdne zabývají dalším podvodem, kde vystupoval falešný pracovník banky a pod záminkou ohrožení peněz z poškozené 23leté ženy z Mladoboleslavska vylákal 150 tisíc korun.

Vše začalo tím, že ženu kontaktoval údajný pracovník banky, který jí sdělil, že na jejím bankovním účtu zaznamenal podezřelou platební transakci a dotazoval se, zda tudo platbu poškozená provedla. Ta mu sdělila, že nikoliv, proto jí následně kontaktoval další muž z banky, který jí informoval, že transakce, která byla provedena na účet jiné ženy, je podvodná a tato žena u nich figuruje jako trestně stíhaná osoba za podvody. Aby peníze poškozené byly ochráněny, bylo ženě doporučeno založení nového účtu a převedení peněz na tento účet nový. Ze strachu o své finance poškozená vešekeré kroky, které jí bankéř doporučil ,učinila a na účet v několika transakcích převedla 150 tisíc korun.

Když poškozená zjistila, že se stala obětí podvodníka, oznámila celou věc na policejní služebně. Kriminalisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, kdy  v případě dopadení pachateli hrozí až 5letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
6. března 2024

vytisknout  e-mailem