Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženě s berlemi nabídl pomoc

MOST - Z pomocníka se vzápětí vyklubal zloděj; Z prodejního pultu ukradl notebook; Nakupovala, ovšem neplatila. 

Nelíbil se mu výrok kolegyně, tak ji napadl
Nešťastně zareagoval na výrok své kolegyně směřující ke své osobě 55letý muž z Mostu. Dozvěděl se, že se žena měla o něm hanlivě vyjádřit a to se mu nelíbilo. V obci Záluží u Litvínova v prostoru jedné firmy, který je veřejně přístupný, měl ženu nejprve slovně osočit a poté ji udeřil pěstí do obličeje. V důsledně razance a intenzity úderu žena upadla na zem a způsobila si několik zranění, která si vyžádala pracovní neschopnost delší než sedm dnů. Vyšetřovatel mostecké policie nyní 55letého Mostečana obvinil z přečinu ublížení na zdraví a vyšetřuje ho na svobodě.

Nákupy bez plateb měla zřejmě v oblibě
Na časté nákupy za pět prstů chodila do různých obchodů 27letá žena z Mostu. Policie zjistila, že tam měla krást celkem v 13 případech. Nákupy ukrývala do kabelky, nebo pod oděv či do tašky. V několika případech byla přistižena a zadržena pracovníky prodejen. Někdy vrátila jen část lupu, některé zboží při krádeži poškodila a nemohlo být vráceno zpět do prodeje. Kradla cokoliv, hodilo se drogistické zboží, oblečení. Většinou navštěvovala drogérie a prodejny s oděvy. Vyšetřovatel 27letou Mostečanku obvinil z přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Žena odcizila zboží v celkové hodnotě 10 tisíc korun.

Z prodejního pultu ukradl notebook
Inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 25letému muži z Mostu. Ten měl tento měsíc v dopoledních hodinách v jednom mosteckém obchodě v centru města odcizit z prodejního pultu volně položený notebook, když využil krátké nepozornosti prodavačky prodejny. Poté z obchodního domu vyběhl a běžel směrem k Prioru. V ulici K. Biebla při zadržen strážníky, kteří u něj lup našli a podezřelého předali policii. Odcizený notebook v hodnotě pěti tisíc korun byl zajištěn.

Na schodech pomáhal seniorce a při tom ji okradl
Slušnost a poctivost jsou zřejmě cizí pojmy pro 31letého muže z Mostu. Ten v podchodu u zimního stadionu v Mostě nabídl pomoc seniorce, která stoupala po schodech pomocí berlí. Využil situace a z tašky, kterou jí vynesl po schodech, odcizil peněženku s finanční hotovostí ve výši 9 000 korun. Žena měla podezření na krádež a absenci peněženky zjistila okamžitě, muž jí však vše popřel a z místa rychle odešel. Kriminalisté jeho totožnost nakonec provedeným šetřením zjistili.  Vyšetřovatel Mostečana obvinil z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Odcizené peníze již kriminalisté nezajistili, ty muž utratil pro svoji potřebu. Obviněný je stíhán na svobodě.

Muž kradl později i v jednom mosteckém supermarketu, kde odcizil láhev vodky. Tu si ještě v prodejně zastrčil za opasek kalhot a poté prošel pokladnou bez zaplacení. Neunikl pozornosti tamní ostraze, která ho zadržela a předala policii. Lup byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje. Policie mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Muž byl letos odsouzen pro jinou krádež k podmíněnému trestu.

nprap  Ludmila Světláková
Most 28. července 2017

vytisknout  e-mailem