Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženě nabídl střechu nad hlavou

MOST - A ona ho okradla; Napadení skončilo těžkou újmou na zdraví. 

Napadení skončilo těžkou újmou na zdraví
Policie v Mostě po provedeném šetření obvinila z přečinu výtržnictví a zločinu ublížení na zdraví 25letého muže z Mostu. Ten měl již v prosinci před vánoci v pozdně noční době napadnout v jednom mosteckém baru jiného muže a způsobit mu těžkou újmu na zdraví. Napadení předcházela slovní rozepře a poté měl obviněný poškozeného udeřit pěstí do obličeje. Následkem úderu poškozený upadl na zem a způsobil si zranění, která si vyžádala odvoz do nemocnice, následnou hospitalizaci a pracovní neschopnost. Obviněný je stíhán na svobodě a soud mu může v případě uznání viny uložit odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Ženě nabídl střechu nad hlavou a ona mu odcizila peníze 
Na nesprávnou kamarádku zřejmě narazil jeden mladý muž. Své známé, kterou zná  pár let, pomohl v nouzi a poskytl jí azyl u sebe doma v Mostě. Žena u něj bydlela asi měsíc a jednoho dne mu měla nepozorovaně odcizit platební kartu. V poště muže našla i PIN a toho náležitě využila. Ve dvou případech zamířila k bankomatům a tam díky odcizené kartě a znalosti PIN vybrala dvě částky v celkové hodnotě šest tisíc korun. Kartu poté nepozorovaně vrátila zpět do peněženky. Muž záhy na krádež přišel a obrátil se na policii. Ta sdělila ženě ve věku 24 let z Mostu podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a z přečinu krádeže. Ostatně nekradla poprvé, za krádež již byla v posledních třech letech odsouzena a potrestána. Ženě za toho jednání hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Hlídky kontrolovaly, zda řidiči neřídí pod vlivem návykových látek
Na Mostecku proběhla republiková dopravní akce, která byla zaměřena hlavně na kontrolu řidičů, zda nejsou pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Hlídky v nočních hodinách kontrolovaly motoristy v obcích na Mostecku, v Mostě i na silnicích I. třídy. V Mostě se policisté zaměřili na silnice v blízkosti rekreačních areálů, barů, klubů a diskoték. Během akce muži v uniformách zastavili a zkontrolovali 34 motorových vozidel a odhalili 9 přestupků v dopravě. Jeden řidič byl pod vlivem alkoholu, jedna osoba nebyla připoutána, jedna osoba nebyla v zádržném systému, pokutu vyinkasovali dva chodci a přestupku se dopustil i jeden cyklista.

Most 13. června 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem