Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žena vydírala muže

JIHLAVSKO: Žena vyhrožovala zveřejněním soukromé konverzace 

Neobvyklý případ vyšetřují kriminalisté na Jihlavsku. Muže vydírala žena, se kterou se seznámil prostřednictvím internetu a několikrát se sešli. Následně na mužův nezájem reagovala výhrůžkami zveřejněním soukromé konverzace a snahou přinutit ho zaplatit 200 tisíc korun. Ženu jsme zadrželi, obviněna je ze spáchání trestného činu.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání jednadvacetileté ženy z Břeclavska. „Žena byla obviněna ze spáchání přečinu vydírání,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněná žena v minulosti ještě nebyla soudně trestána.

Muž se se ženou seznámil na konci března prostřednictvím internetových stránek. Opakovaně se spolu sešli a komunikovali prostřednictvím aplikace. Následně muž ale již o společnost ženy přestal mít zájem a schůzky opakovaně zrušil, což se jí nelíbilo. Žena je obviněna z toho, že na odmítnutí zareagovala výhrůžkami a požadovala od muže peníze. Pohrozila mu zveřejněním soukromé komunikace, citlivých informací a fotografií. Výměnou, že tak neučiní, požadovala zaplacení částky dvě stě tisíc korun, ze které následně slevila a požadovanou finanční částku snížila. Minulý týden se sešli na Brněnsku. Peníze si žena převzala, dlouho se z nich ale neradovala. Zadrželi ji kriminalisté a finanční částku zajistili. Ženu policisté převezli na jihlavské oddělení a skončila v policejní cele. Po provedení veškerých nezbytných úkonů kriminalisté obviněnou ženu ze zadržení propustili, stíhána je na svobodě.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až čtyři roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
5. května 2023

vytisknout  e-mailem