Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zranění osob přesně nezjištěnou chemikálií

PLZEŇ - V dopoledních hodinách zadrželi policisté v jednom nočním podniku podezřelou ženu. AKTUALIZACE 

V dopoledních hodinách jsme přijali oznámení o tom, že v jednom z nočních podniků v Pzni jsou tři zraněné osoby. Na místo ihned vyjeli policisté z Městského ředitelství policie Plzeň, kterým se na místě podařilo zadržet podezřelou ženu (ročník narození 1972), která měla použít proti těmto osobám přesně nezjištěnou chemickou sloučeninu, pravděpodobně kyselinu. V důsledku toho došlo ke zranění osob, přičemž dva zranění muži (ročníky narození 1979 a 1990) byli převezeni do Fakultní nemocnice v Plzni, třetí zraněná osoba (žena narozená v roce 1985)byla letecky transportována do vinohrads nemocnice v Praze. V souvislosti s použitím chemické sloučeniny byla zraněna i podezřelá žena. Zatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že vše souvisí s předchozí roztržkou, ke které na místě došlo a při které byla zraněna další osoba, ta však chemikálií zasažena nebyla.  Případ tak nemá souvislost s teroristickým činem.

O jakou konkrétní chemickou látku se jednalo, bude zjištěno na základě výsledků expertiz. Prověřováním veškerých skutečností, které mají souvislost s tímto případem, se nyní zabývají kriminalisté a s ohledem na probíhající trestní řízení není možné sdělit k případu bližší informace.

por. Mgr. Pavla Burešová
24. března 2018

AKTUALIZACE:

     Kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň dne 25. března 2018 v pozdních večerních hodinách zahájili trestní stíhání ženy (ročník 1972), kterou obvinili ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Obviněná žena je v současné době stíhána na svobodě. V případě uznání viny ji hrozí v pravomocném rozsudku až šestiletý trest odnětí svobody.

prap. Veronika Hokrová
26. března 2018

vytisknout  e-mailem