Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Žena uvěřila v lásku přes internet

VYŠKOVSKO: Naletěla podvodníkovi, který z ní postupně vylákal částku přesahující 800 tisíc korun. Znovu apelujeme na to, že podobné případy nejsou bohužel ojedinělé. 

Případem pro podezření ze spáchání trestného činu podvod a pátráním po muži, který připravil ženu o nemalé peníze, se nyní zabývají vyškovští kriminalisté. Vše začalo zcela nevinně. Třiapadesátiletá žena z Vyškovska se v únoru letošního roku seznámila přes internet s neznámým mužem. Ten se prezentoval jako voják německé armády, který se v dané době nachází na misi v Afganistánu.  Nejdříve si dopisovali a po nějaké době muž ženě vyznal lásku a sdělil jí, že by se rád za ní přestěhoval do České republiky. Byl v tom ale háček, požadoval uhradit potřebné poplatky pro jejich společné soužití. Pod různými legendami vylákal od důvěřivé ženy celkem v deseti platbách částku ve výši 31.700 Eur. Na policii se žena obrátila až ve chvíli, když se její rodina dozvěděla, že poškozená přišla o své veškeré úspory a navíc se zadlužila úvěrem.  Jelikož se neznámý pachatel svého jednání dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu tak v případě dopadení a odsouzení až 8 letý pobyt za mřížemi.

V návaznosti na výše uvedený případ a také vzhledem k tomu, že podobné případy nejsou bohužel ojedinělé, znovu apelujeme na občany s tím, aby neposílali peníze nikomu, koho znají pouze z virtuálního prostředí a nemůžou si ověřit jeho identitu. Pachatelé vystupují pod falešnými profily a jejich cílem je vylákat z vás nemalé finanční prostředky. Nesdílejte s nikým intimní fotografie, které mohou být následně zneužity k vydírání!

por. Lenka Koryťáková, 12. srpna 2020

vytisknout  e-mailem