Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žena od nehody ujela

PELHŘIMOVSKO: Dechová zkouška u ženy byla pozitivní 

Policisté integrovaného operačního střediska přijali ve středu 19. července kolem půl šesté večer na lince tísňového volání 158 oznámení o dopravní nehodě, která se stala v Humpolci. Devětadvacetiletá řidička osobního automobilu VW Golf jela po místní komunikaci po ulici Hálkova v obci Humpolec ve směru od ulice K Brance směrem do centra města.

Při jízdě nedodržela bezpečnostní vzdálenost za před ní jedoucím osobním automobilem Škoda Fabia. Řidička tohoto vozidla odbočovala směrem vlevo k bytovým domům. Došlo ke střetu vozidel a tím došlo k jejich poškození. Vozidlo Škoda Fabia bylo odhozeno vlevo mimo komunikaci, kde narazilo do okrasného keře. Řidička, která nehodu způsobila, poté z místa ujela, aniž by věc oznámila nebo řešila na místě. Policisté vozidlo i řidičku vypátrali v místě jejího bydliště.

U řidičky provedli policisté dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 2,4 promile alkoholu v dechu. Žena se poté podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Řidička policistům uvedla, že alkohol požila až po dopravní nehodě. Při nehodě nebyl nikdo zraněný. Hmotná škoda dosáhla částky 65 000 korun. Případ dopravní nehody je v šetření policistů z dopravního inspektorátu Pelhřimov.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

20. červenec 2017

vytisknout  e-mailem