Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žena obviněna z distribuce pervitinu

TRUTNOVSKO - Drogy jsou velkým nebezpečím 

Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování z Trutnova v pondělí 10. 12. 2012 zadrželi ve Vrchlabí devětadvacetiletou ženu, která byla důvodně podezřelá z výroby a následného prodeje omamných a psychotropních látek.
Z provedeného výslechu zadržené a následných výslechů svědků kriminalisté zjistili, že omezená na osobní svobodě v průběhu několika posledních let díky své činnosti desítkám osob na Vrchlabsku a v sousedních okresích umožnila nákup a následné požití soli metamfetaminu, kterou široká veřejnost zná spíše pod názvem pervitin.
Trutnovští detektivové z výpovědí svědků zjistili, že obviněná umožnila osobám užívajících pervitin konzumaci několika stovek dávek, za které vyinkasovala částku přes 100 tisíc korun.
Policejní komisař po řádném zadokumentování případu ještě v pondělí 10. 12. 2012 obvinil shora uvedenou ženu ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na deset let.
Z mnoha provedených studií vyplývá, že opakované užívání pervitinu vede k návyku, se kterým je úzce spojená i závislosti. Pro mnoho začínajících uživatelů je první dávka spojena s odstraněním únavy, lepším myšlenkovým pochodem, pocitem síly, větším pocitem sebejistoty a štěstím. Každý by si měl ale uvědomit, že tyto pocity po několika měsících vystřídají nechutenství, které je spojeno s výrazným úbytkem váhy, nadměrným vyčerpáním, pocitem strachu a úzkosti a v krajním případě může dojít i k selháním krevního oběhu.
Pervitin je syntetická droga, která má formu bílého mikrokrystalického prášku bez zápachu, hořké chuti. Při „domácí výrobě“ může obsahovat zbytky látek, které mohou pervitin rovněž zbarvit do nažloutlé či nafialovělé barvy. Policie České republiky v Trutnově by tímto článkem chtěla upozornit všechny občany, že výroba a prodej omamných a psychotropních látek je v dnešní době velkým problémem. Každý by si měl uvědomit, že užívání jakékoliv omamné a psychotropní látky vede k postupnému poškození organismu, duševním poruchám a v krajním případě i smrti uživatele.
nprap. Bc. Udo Ertner
13. 12. 2012 v 10:55
ilustrační foto: PČR

vytisknout  e-mailem