Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žena neodolala kasičce veřejné sbírky

Frýdecko-Místecko - teď jí hrozí dva roky za mřížemi. 

Výborná spolupráce policistů obvodního oddělení Frýdlant nad Ostravicí a místních strážníků městské policie vedla k rychlému objasnění krádeže kasičky.

Minulé úterý přijali policisté oznámení o odcizení kasičky veřejné sbírky pro obnovu kaple ve Frýdlantu nad Ostravicí. Kasička, která byla upevněná na zdi přímo v kapli a zajištěná visacím zámkem, zmizela za bílého dne. Na místo dorazili jak policisté, tak i strážníci městské policie. Po vyhodnocení kamerových záznamů a díky osobní a místní znalosti bylo zřejmé, že podezřelou z krádeže je 31letá žena, která se pohybuje na území Frýdlantu nad Ostravicí. Netrvalo dlouho a tentýž den ve večerních hodinách strážníci ženu vypátrali a předali kolegům z obvodního oddělení.

Policisté ji ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. U výslechu se žena ke svému jednání doznala. Jak sama uvedla, o kasičce v kapli věděla, a protože potřebovala finance, rozhodla se je získat tímto způsobem. Do volně přístupné kaple přišla, a jak sama řekla, kasičku uchopila a silou začala tahat ze zdi, i když jí to moc dobře nešlo díky jejímu upevnění pomocí vrutů. Nakonec se ji však podařilo kasičku ze zdi vytrhnout. Poté si ji měla uschovat a z místa utéct až k řece Ostravici. Tam ji měla kamenem rozbít a vzít z ní finanční hotovost okolo 6 tisíc korun. Na samotné kasičce způsobila škodu přes 2 tisíce korun. Než byla vypátrána strážníky městské policie, stihla dle svých slov část peněz utratit za nákup jídla a cigaret a také si zajít na oběd.

Policisté u podezřelé zajistili část odcizených peněz, tedy zhruba 2.600 korun. Ty pak mohly být po provedení nezbytných úkonů vráceny zpět do rukou majitele kasičky. Ženě, která již má za sebou trestní minulost majetkového charakteru, nyní v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
5. března 2024

vytisknout  e-mailem