Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Žena na Slovensku pravděpodobně posprejovala fasádu budovy

VSETÍNSKO: Do hodiny ji ve Valašském Meziříčí vypátrala hlídka cizinecké policie. 

V neděli odpoledne došlo na Slovensku nedaleko státní hranice s Českou republikou k pravděpodobnému spáchání trestného činu poškození cizí věci, samozřejmě dle slovenské legislativy. V tu dobu ještě neznámá žena řídící vozidlo značky Audi zřejmě posprejovala fasádu jedné z budov v obci Makov. Poté odjela směrem k hranici s Českou republikou. Slovenští policisté vyhlásili po vozidle pátrání a na základě mezinárodní spolupráce předali informace i kolegům na druhé straně hranice.
Asi hodinu po činu podezřelé vozidlo ve Valašském Meziříčí vypátrala a zastavila policejní hlídka z oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort odboru cizinecké policie.
Třicetiletá cizinka s policisty příliš nespolupracovala, nereagovala na výzvy a následně odmítla i zkoušky na přítomnost alkoholu či drog. Je tedy podezřelá ze spáchání přestupku, za což jí hrozí až padesátitisícová pokuta a zákaz řízení až na dva roky. V jejím autě policisté nalezli dva spreje, které pravděpodobně použila k protiprávnímu jednání na Slovensku a také injekční stříkačky s obsahem krystalické látky, což je předmětem dalšího šetření.

13. března 2018, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem