Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žena kradla v bytě, poté na terase před obchodem

LIBERECKO - Až tři roky za mřížemi může strávit 46letá žena z Frýdlantska, která během 14 dnů okradla dva muže. 

Během pouhých 14 dnů stačila 46letá žena z Frýdlantska připravit o peníze dva muže. Počátkem června 2017 ve večerních hodinách zazvonila u bytu muže seniorského věku v jednom z domů v Novém Městě pod Smrkem a požádala ho o nocleh s tím, že nemá kde přespat. Je to až neuvěřitelné, ale muž cizí ženu do svého bytu pustil a nabídl ji možnost přespání. Mezitím, co muž spal, připravila jej o finanční hotovost ve výši 200,- korun. Následně šla žena spát. Když to muž zjistil, přivolal na místo policejní hlídku a žena musela vydat peníze zpět.

O pár dní později, 21. června 2017, opět v Novém Městě pod Smrkem, ulici Ludvíkovská, na terase před obchodem připravila o peníze jiného muže. Tentokrát si však přišla na své. Ve chvíli, kdy zde muž popíjel na terase pivo, využila jeho chvilkové nepozornosti a z volně odložené peněženky mu odcizila finanční hotovost ve výši 7 tisíc korun. Muž měl zrovna u sebe k jeho smůle větší obnos, neboť krátce před tím bral výplatu. Policisté následně šetřením zjistili, že i tuto krádež má na svědomí stejná žena.

Jak se ukázalo, žena již měla za sebou bohatou trestní minulost. Za krádeže byla již v posledních třech letech Okresním soudem v Liberci trestána a v minulosti si již odpykávala trest ve vězení. V současné době je nezaměstnaná a žije pouze z dávek, které ji dává stát. V těchto dnech ji ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a ze svého jednání se bude zpovídat před soudem, který ji nyní může poslat až na tři roky za mříže.
 

11.7.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem