Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Žena bez řidičského oprávnění opakovaně řídila pod vlivem alkoholu s alarmující hodnotou!

Praha venkov – Východ – Na policejní služebnu do Brandýsa nad Labem přijela opilá. 

Brandýští policisté přijali v neděli 28. července oznámení o ženě se zjevnými známkami opilosti, která v Mratíně po zaparkování vystoupila z vozidla u obchodu s potravinami. Kolem půl jedenácté dopoledne si ji všiml jeden z občanů, který se jí snažil zabránit v odjezdu a duchapřítomně přivolal na místo policii. Hlídka okamžitě vyrazila do Mratína. U čtyřiačtyřicetileté ženy policisté v rámci provedené silniční kontroly zjistili, že vozidlo řídila pod vlivem alkoholu s opakovaně naměřenou hodnotou tři promile. To nebyl jediný prohřešek. Žena měla navíc platnou blokaci řidičského oprávnění.

Policisté s ženou provedli nezbytné úkony trestního řízení a za účelem sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ji vzhledem k jejím stavu opilosti předvolali na následující den.

Žena se v určeném čase v pondělí 29. července na policejní stanici opravdu dostavila, ale v horším stavu, se zjevnými znaky opilosti než předešlý den. Dechová zkouška u předvolané ženy prokázala hladinu tři a půl promile alkoholu. Policistům nezbylo nic jiného, než ženu poučit a předvolat na úterý 30. července.

Poté, co opustila policejní služebnu, opětovně usedla za volant vozidla, které nechala zaparkované několik set metrů opodál. Na cestě domů ji policisté zastavili v Brandýse nad Labem, jak řídila vozidlo. Dechová zkouška opětovně potvrdila přítomnost více jak tří promile alkoholu v dechu.

Do následujícího dne si žena pobyla na záchytné stanici. Za své nezodpovědné jednání se v úterý 30. července dočkala sdělení podezření za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustila ve dvou případech.

Za své jednání ji hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Řidiči posilněni před jízdou alkoholem nebo drogami jsou velmi nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze respektováním a dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
8.8. 2019

vytisknout  e-mailem