Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žena a muž obviněni z loupeže

Havířov - dva týdny po oznámení loupeže kriminalisté zadrželi a obvinili možné pachatele 

Začátkem února si na základě inzerce nabízející erotické služby domluvil muž z Havířova schůzku s mladou ženou. Přijela do jeho bydliště, ale jelikož nedošlo k dohodě, z bytu odešla. O několik minut později se vrátila s doprovodem. Poté, co je oba majitel pustil dovnitř, doprovázející muž jej fyzicky napadl. Násilím a pohrůžkami byl poškozený donucen, aby cestou internetového bankovnictví převedl na cizí učet 30 000 korun, což v obavě o svůj život učinil. Poté muž se ženou odešli.

Bezprostředně po oznámení, což poškozený muž učinil na obvodním oddělení Havířov 3, zahájili policisté a kriminalisté rozsáhlé prověřování. Jejich místní znalost, spolupráce s kolegy z jiných okresů a se strážníky Městské policie Karviná, desítky hodin strávených při vyhodnocování dokumentace a kamerových záznamů, je postupně dovedly k možným pachatelům. Na základě zjištěných indicií třiadvacetiletou ženu a dvaadvacetiletého muže ve druhé polovině února zadrželi.

Žena kriminalistům tvrdila, že se na loupeži aktivně nepodílela. Muž sdělil, že původně chtěl pouze uhradit finance, které vydali za marnou cestu. Když to poškozený odmítl, naštval se, fyzicky jej napadl a přinutil k převodu peněz. Komisař  3. oddělení obecné kriminality územního odboru Karviná oba obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělní tisku
28. 2. 2024

vytisknout  e-mailem