Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Bruntál -tradiční dopravně preventivní projekt 

Policisté v okrese Bruntál celý týden v rámci tradičního celorepublikového projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ dohlíželi na předem vytipovaných přechodech pro chodce na bezpečnost chodců v silničním provozu a to zejména u frekventovaných přechodů poblíž základních škol a školních zařízení. V pátek 6. září 2019 v ranních hodinách byli dopravní policisté s policejní preventistkou a zástupcem BESIPu u základní školy na ulici Dvořákův okruh v Krnově. Osloveným školákům, se kterými jsme probrali zásady bezpečného přecházení vozovky, jsem po jejich správném zodpovězení, rozdávali drobné dárky s dopravní tématikou.

Stávající preventivně informační činnost, cílemá prioritně na bezpečí chodců při přecházení vozvoky, doplnil pracovní sešit pro děti, který je zaměřený nejen na bezpečnost v silničním provozu, ale také na osobní bezpečí. Každý týden na děti čeká jedno téma navazující na aktuální roční období a s ním spojená úskalí nejen v dopravě. Děti se při práci se sešitem prostřednictvím různých úkolů, které podporují kreativitu a ověřují znalosti z českého jazyka a matematiky i všeobecné vědomosti, hravou formou dozví nebo si zopakují, jak se pohybovat v provozu bezpečně v roli chodce, cyklisty, cestujícího v MHD či spolujezdce. Úkoly a tématy provede malé čtenáře oblíbená Zebra, která s inovací projektu získala novou podobu. Obtížností úkolů je pracovní sešit vhodný zejména pro 3. a 4. třídy základních škol. Děti mohoum se sešitem pracovat jak ve školním, tak v domácím prostředí. Využití proto může najít také ve školních družinách, domech dětí a mládeže, dětských domovech, volnočasových kroužcích a zájmových sdruženích, která se věnují bezpečnosti v dopravě a dopravní výchově. 

Materiál je volně dostupný v elektronické podobě od začátku září na webových policejních stránkách https://www.policie.cz/clanek/zebra-se-predstavuje-v-novem-kabatu.aspx a pracovat s ním tak v případě zájmu může každý.

por. Bc. Pavla Jiroušková

6. 9. 2019

Odkazy do noveho okna

1 zebra4 (2)

1 zebra4 (2) 

Detailní náhled

2 zebra1 (2)

2 zebra1 (2) 

Detailní náhled

3 zebra3 (2)

3 zebra3 (2) 

Detailní náhled

4 zebra2 (1)

4 zebra2 (1) 

Detailní náhled

Zebra obrázek

Pracovní sešit Zebra 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem