Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Ve čtvrtek v Klatovech 

     Policie ČR ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra ČR připravila i na letošní rok preventivně dopravní akci s názvem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Touto preventivní aktivitou chtějí policisté omezit a snížit počet dopravních nehod s účastí nezletilých chodců.
     Policisté z dopravního inspektorátu Klatovy v době od 10. do 13. dubna letošního roku v ranních a odpoledních hodinách ve zvýšené míře v blízkosti škol u přechodů dohlížejí na bezpečnost dětí v silničním provozu.
     Ve čtvrtek 12. dubna 2012 odpoledne při výkonu služby se společně policisté z dopravního inspektorátu a z preventivně informační skupiny zaměřili v Klatovech na ulici Plánické, na správné přecházení dětí po vyznačených přechodech pro chodce.
      Nezletilí chodci byli policisty informováni o akci a o správném přecházení komunikace. Děti od policistů obdržely kartičky s vyobrazením zvířátka zebry, leták s doporučeními pro chodce a různé reflexní předměty, které děti mají nosit na oblečení při chůzi i při jízdě na jízdním kole za zhoršené viditelnosti. 
     Cílem těchto preventivních aktivit je přispívat k tomu, aby všichni účastníci provozu tj. chodci, řidiči motorových i nemotorových vozidel si uvědomili, že se podílejí na bezpečnosti silničního provozu. Svým chováním a jednáním mohou ovlivnit, že dopravní nehodovost bude stále klesat a tím se budou   snižovat následky dopravních nehod, nejen materiální škody, ale i počty zraněných a usmrcených osob při těchto nehodách .
 
 
 
nprap. Ladmanová Dana

13.4.2012

vytisknout  e-mailem