Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zebra se za Tebe nerozhlédne

Strakonice – Policisté obdarovali vzorné chodce a navštívili děti ve třídách.  

Od 1. září policisté společně se strážníky Městské policie Strakonice dohlíží na bezpečnost a plynulost silničního provozu v blízkosti škol. V rámci celorepublikové preventivní akce Zebra se za Tebe nerozhlédne, policisté oslovují chodce, především děti a připomínají si s nimi pravidla správného přecházení vozovky a za odměnu jim rozdávali drobné upomínkové předměty.
 
Dnes 3. září 2015 se policisté se strážníky zaměřili na chodce v okolí Základní školy Poděbradova. Oslovili zde desítky školáčků, které za správné odpovědi obdarovali. Cílem akce je připomenout chodcům, ale i řidičům, pravidla bezpečnosti silničního provozu v této oblasti.
 
Od 8,00 hodin preventivní akce zaměřená na bezpečí dětí v dopravě pokračovala ve druhých třídách Základní školy Poděbradova. Děti si zopakovaly s policistkami správné přecházení, pokyny policisty, dopravní značky, povinnou výbavu jízdního kola, používání reflexních prvků apod..  
 
Celého dopoledne se zúčastnila také Anežka Kunclová, která se zapsala do projektu MÚ Strakonice s názvem Dobrovolně pro Strakonice 2015. Pro žáčky druhých tříd si připravila oblíbenou hru PEXESO, kterou si na závěr hodiny s dětmi zahrála.
 
Policisté i strážníci poučili školáčky o bezpečném chování při cestě do školy a na závěr jim popřáli nejlepší start do nového školního roku.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
3. září 2015

vytisknout  e-mailem